Після дебатів демократи в США заговорили про можливу заміну Байдена іншим кандидатом на виборах -  NYT

Після перших дебатів між президентом Джо Байденом та екс-президентом Дональдом Трампом у Демократичній партії США заговорили про можливу заміну Байдена на іншого кандидата на президентських виборах. Про це пише New York Times.

"Президент Байден сподівався створити новий імпульс для своєї кандидатури на переобрання, погодившись на дебати майже за два місяці до його офіційного висунення. Натомість його непостійний і неузгоджений виступ у четвер увечері викликав хвилю паніки серед демократів і відновив дискусію про те, чи варто йому взагалі бути кандидатом", - пише видання.

New York Times, з посиланням на високого представника у передвиборчому штабі Демпартії, пояснює, що справа у непереконливому виступі Байдена, зокрема, в регулярних обмовках, слабкому голосі, нездатності виразно подати позицію політсили з ключових питань.

"Байден ось-ось зіткнеться з хвилею закликів піти у відставку", — сказав ветеран-стратег від Демократичної партії, який непохитно підтримав пана Байдена публічно. "Джо мав глибоку прихильність серед демократів. Він висох".

"Партії існують, щоб перемагати", — продовжив цей демократ. "Людина на сцені з Трампом не може перемогти. Страх перед Трампом придушив критику Байдена. Тепер той самий страх посилить заклики до нього піти у відставку".

Група демократів Палати представників заявила, що вони разом спостерігали за дебатами, і за словами одного з них, для Байдена це була "катастрофа". За словами джерела, вони обговорювали необхідність нового кандидата в президенти.

Марк Буелл, видатний донор Байдена та Демократичної партії, сказав після дебатів, що президент повинен серйозно подумати, чи є він найкращою людиною для кандидатури.

"У нас є час посадити туди ще когось?" — цитує його NYT.

Як повідомлялося раніше, Байден і Трамп на дебатах посперечалися щодо війни РФ проти України.

Статті

Країна
30.06.2024
23:00

“Ніхто не бере на себе відповідальність давати роз’яснення”, або дещо про покарання за колабораціонізм

Офіс генерального прокурора нараховує 8269 кримінальних проваджень по відносно новій статті 111-1 “Колабораційна діяльність” Кримінального кодексу. В Єдиному державному реєстрі судових рішень є вже 1694 вироки
Донбас
30.06.2024
17:00

"Режим поводився щодо цих регіонів як колоніальний..." Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продемонстрували, що цілком можуть обходитися без журналістів. Достатньо отримати з Москви готове інтерв'ю і зробити вигляд, що хтось із російських чиновників чи бізнесменів давав його саме місцевим виданням....
Країна
29.06.2024
13:50

Воєнно-туристичний сезон у Криму: як попит обернувся на спад

"Їдуть, бо дешевше, ніж курорти Краснодарського краю. Їдуть, бо їх не чекають на європейських курортах. Та й Туреччина вже не по кишені, бо там оплата у доларах", – зазначив один із туроператорів.
Всі статті