Пішов з життя відомий історик з Луганщини, голова обласного об’єднання "Просвіта" Володимир Семистяга. Прощання відбудеться у Вишгороді 1 жовтня

Відомий історик з Луганської області, голова Луганського обласного об'єднання ВУТ "Просвіта" ім. Тараса Шевченка Володимир Семистяга пішов з життя після тривалої важкої хвороби 29 вересня. Про це повідомив Інститут історії МВСПН Істфак "ЛНУ імені Тараса Шевченка" у facebook та інші колеги Семистяги 29 вересня.

"Сьогодні вночі в місті Вишгород після тривалої і важкої хвороби пішов із життя Володимир Федорович Семистяга - голова Луганського обласного об’єднання "Просвіта", багаторічний викладач і корифей "Істфаку", - сказано в повідомленні.

Семистяга мав відсвяткувати 75-річчя 15 листопада.

Зазначається, що Володимир Семистяга – український історик і громадський діяч, старший викладач кафедри історії України Луганського державного університету, член правління Луганської обласної організації Національної спілки краєзнавців України. Був головним редактором журналу "Бахмутський шлях". Заслужений працівник освіти України (з 2008 р.). Лауреат Всеукраїнської премії імені Івана Огієнка (2016).

У 2014 році Семистяга 55 днів провів у полоні терористів "ЛНР". 

Як зазначають колеги, прощання з Володимиром Семистягою відбудеться 1 жовтня у Вишгороді: об 11:00 відспівування у капличці на території районної лікарні, о 12:00 поховання

"Володимир Федорович був не лише видатним науковцем і педагогом, але й палким захисником української культури та національної спадщини. Протягом десятиліть він вкладав свої знання, досвід і душу у виховання нових поколінь студентів, формуючи в них любов до історії рідного краю та України загалом. Його внесок у розвиток історичної науки та культурної просвіти на Луганщині неможливо переоцінити. Важко знайти людину, яка б настільки віддано служила науці й національним ідеям, незважаючи на складні обставини та життєві виклики. Він був для багатьох не лише викладачем, але й наставником, що завжди готовий був підставити плече і поділитися мудрістю. Його смерть - величезна втрата для наукової спільноти, студентів та всіх тих, хто мав честь знати його особисто", - пишуть колеги.

Раніше повідомлялось, що помер засновник видання "Дзеркало тижня" Володимир Мостовий.

Статті

Світ
30.09.2024
16:00

“Білий дім зважив на побоювання американської розвідки”. Західні медіа про Україну

Неприязнь Трампа контрастувала з обіцянками підтримки, які Зеленський отримав від президента Байдена і віце-президентки Камали Гарріс.
Донбас
29.09.2024
20:12

«Ми вчимося видобувати вугілля з нуля». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу лякали обивателів смартфонами відомих фірм і пропагандою «європейських цінностей», яка чатує на них у сервісах VPN. Донецькі та луганські чиновники прогнозували небувалий розквіт вугільної промисловості, яку...
Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Всі статті