Підтверджено: мінімум 116 окупантів було ліквідовано на полігоні на Луганщині ракетами, які "нещодавно США таємно надіслали Україні"

Внаслідок удару ЗСУ по полігону окупантів на Луганщині в екс-Новопсковському (увійшов до складу Старобільського) районі біля сіл Можняківка й Рогове 1 травня ворог зазнав втрат у понад 100 військових. Про це повідомило видання Newsweek, проаналізувавши інформацію OSINT-акаунтів у соціальній мережі X, 3 травня, а також Інститут вивчення війни (ISW).

"Принаймні один ATACMS безпосередньо вразив групу з понад 100 російських солдатів, засипавши їх сотнями бомб M74 APAM", - цитує Newsweek обліковий запис, де опубліковано фотографію групи солдатів, які зібралися в районі перед ударами.

Зазначається, що, згідно із зображеннями, які вдалося геолокувати як зроблені біля Можняківки Луганської області, було використано чотири ракети ATACMS, одна з яких не досягнула цілі. Натомість три інших били влучно, зокрема одна точно у скупчення живої сили ворога. 

"Нещодавно США таємно надіслали Україні ПТРК великої дальності, здатні вражати цілі на відстані до 300 кілометрів (186 миль). Newsweek не зміг самостійно перевірити, коли і де були зняті ці кадри, і звернувся за коментарем до Міністерства оборони Росії електронною поштою. Кремль ніяк не прокоментував повідомлення про атаку", - пише також Newsweek.

"Геолокаційні кадри свідчать про те, що українські сили завдали удару по російському полігону на південний захід від Можняківки. Убито 116 російських військовослужбовців", - уточнюється у звіті ISW.

Раніше повідомлялось, що Збройні Сили України завдали вогневого ураження по скупченню особового складу супротивника поблизу населеного пункту Рогове, що на Луганщині

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті