Підпалювали авто військових на замовлення: у Києві та на Черкащині затримані чоловіки, яким тепер загрожує до 8 років увʼязнення

На Черкащині та у Києві викрито двох чоловіків, які на замовлення підпалили авто військових. Про це повідомили в Офісі Генпрокуратури 26 серпня.

"За даними слідства, 27-річний киянин та 25-річний житель Уманського району на початку серпня 2024 року погодилися на пропозицію замовників підпалити автомобілі військовослужбовців. Грошова винагорода в обох випадках становила 1000 доларів США", - йдеться у повідомленні.

У столиці підозрюваний на виконання домовленості побачив на Печерську автомобіль Jeep Grand Cherokee, сфотографував та надіслав замовнику у Telegram. Отримавши погодження на підпал цієї автівки, взяв з дому підготовлену рідину для розпалювання вогню, вночі облив капот і підпалив.

Для звітування перед замовником палій на мобільний телефон зняв, як машина горить. Обіцяні кошти він так і не отримав.

Правоохоронці перевіряють причетність затриманого до підпалу ще одного автомобіля ЗСУ в Печерському районі.

"На Черкащині чоловік підпалив автівку Держприкордонслужби України. Для вчинення злочину він використав  заздалегідь підготовлену легкозаймисту суміш. Після підпалу підозрюваний втік, однак правоохоронці оперативно ідентифікували чоловіка та встановили його місцезнаходження", - повідомили у прокуратурі.

Наразі обом підозрюваним обрано безальтернативні запобіжні заходи – тримання під вартою.

За цю протиправну діяльність в межах санкції передбачено від 5 до 8 років позбавлення волі.

"За процесуального керівництва Київської міської та Черкаської обласної прокуратур повідомлено про підозру двом громадянам за фактом перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період (ч. 1 ст. 114-1 КК України)", - удеться у повідомленні ГПУ.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті