Підозру от СБУ отримав "міністр транспорту ДНР" Тужилін, який приїхав "працювати" в Донецьк з Нижньогородської області РФ

СБУ повідомила про підозру "міністру транспорту ДНР", який будує нові залізничні шляхи для перекидання військ РФ на передову. Про це повідомило 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях у м. Сєвєродонецьк у facebook 19 липня. 

"Служба безпеки зібрала доказову базу на ще одного російського посадовця, який забезпечує логістику для окупантів на сході України. Мова йде про ексочільника головного управління автодоріг у Нижньогородській області РФ Володимира Тужиліна", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що в травні 2023 року його призначили "міністром транспорту ДНР" у тимчасово захопленій частині території Донеччини. На цій "посаді" фігурант займається будівництвом нових транспортних шляхів для перекидання військ РФ з Ростовської області в Україну. Насамперед це пряма залізнична лінія, яка має проходити з території росії у напрямку Донецька.

Одночасно Тужилін організовує транспортне сполучення тимчасово окупованого Маріуполя з тимчасово окупованими Бердянськом та Мелітополем. За наявними даними, ворог планує використовувати цей маршрут як альтернативний шлях для перекидання своїх військ до Криму та на передову південного фронту.

"На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки заочно повідомили Тужиліну про підозру за ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України). Наразі він перебуває на тимчасово окупованій території на сході нашої держави. Служба безпеки встановила місце перебування зловмисника і проводить комплексні заходи для притягнення його до відповідальності", - йдеться також у повідомленні.

Раніше повідомлялось, що суддям-зрадникам з Маріупольського району загрожує до 15 років за ґратами.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті