Під час боїв за Вугледар елітна бригада російських морпіхів втратила 80% особового складу

Втрати елітної 155-ї бригади морської піхоти Тихоокеанського флоту РФ, яка брала участь у битві за Вугледар на Донеччині, який російські війська намагалися зайняти з 2022 року, становлять 2,4 тисячі осіб. Про це йдеться в документальному фільмі «Русской службы Би-би-си», - повідомляє Телеграм-канал The Moscow Times.

Зазначається, що вказані втрати бригади - це 80% складу підрозділу на момент початку російського вторгнення в Україну: до війни в бригаді налічувалося близько 3 тисяч військовослужбовців.

«155-та бригада з перших днів війни брала участь у бойових діях на українському фронті, а з осені 2022 року її зосередили на вугледарському напрямку. У листопаді того ж року російські військові блогери повідомляли про великі втрати бригади під час наступу під Павлівкою - за три кілометри від Вугледара. Військовий кореспондент ВДТРК Олександр Сладков і Z-блогерка Анастасія Кашеварова писали, що морпіхи скаржилися губернаторові Примор'я Олегу Кожем'яку на значні й «непотрібні» втрати, які самі військові оцінювали у 300 осіб за чотири дні», - йдеться в повідомленні.

У лютому 2023 року начальник пресцентру Таврійського округу ЗСУ Олексій Дмитрашковський повідомив, що російському командуванню довелося кілька разів доукомплектовувати бригаду: вперше після боїв в Ірпені та Бучі, вдруге - після розгрому під Донецьком, а третє поповнення було майже повністю знищене під Вугледаром взимку минулого року.

Нині 155-та бригада діє в Курській області, куди її перекинули в серпні 2024 року після початку українського наступу в російському регіоні.

Вугледар був захоплений російськими військами на початку жовтня поточного року. До цього ЗС РФ, зазнаючи великих втрат, неодноразово намагалися взяти під контроль населений пункт, проте безуспішно. Бої за це місто тривали з осені 2022 року, практично всі будівлі там були зруйновані. До початку війни у Вугледарі проживало близько 15 тисяч осіб.

Згідно з підрахунками британської розвідки, втрати російських військ у вересні, коли точилися найзапекліші бої за Вугледар, становили в середньому 1271 особу на добу - це максимальний показник від початку війни. Колишній рекорд (1262 людини на добу) було зафіксовано в травні, коли Росія зробила безуспішну спробу наступу на Харків.

Загальні втрати російської армії в Україні до вересня 2024 року, за даними Міноборони Британії, досягли 610 тисяч осіб.

Як повідомлялося, Росія перекинула близько 50 тисяч військових у Курську область.

Статті

Донбас
13.10.2024
18:11

У Луганську Путін дякував кожному, хто кидав папірець в урну. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Очікувано минулого тижня найважливішою темою ЗМІ окупованого Донбасу став день народження російського диктатора Путіна. Своєрідний старт цунамі привітань від місцевих колабораціоністів усіх мастей дав спікер Кремля Дмитро Пєсков. «Президент... не...
Луганськ
12.10.2024
09:00

Територія відсутня, а бюджет є: яким чином контролюються бюджетні витрати Луганської області

"Оскільки військові адміністрації здебільшого закуповують необхідні розхідні матеріали, то великих закупівель, які потенційно можуть викликати суспільний інтерес, практично немає".
Країна
11.10.2024
13:38

Бюджет-2025: стеля можливостей

Соціальні виплати наступного року не підвищуватимуться (за винятком пенсій), воєнні витрати також залишаться на нинішньому рівні. Такими є головні особливості проєкту держбюджету-2025
Всі статті