Перше цивільне судно вже пройшло через новий український гуманітарний коридор - Зеленський

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що перше цивільне судно пройшло через новий український гуманітарний коридор, відчалило від Одеського порту і рухається в напрямку Босфору. Про це голова держави написав у Твітер.

"Україна щойно зробила важливий крок до відновлення свободи судноплавства в Чорному морі. Перше цивільне судно пройшло через новий український гуманітарний коридор, вийшовши з Одеського порту. Зараз воно прямує до Босфору", - написав Зеленський у твіттері.

Президент зазначив, що раніше Україна офіційно повідомила Міжнародну морську організацію (International Maritime Organization, IMO) про роботу коридору, а вона, зі свого боку, підтвердила право України на забезпечення свободи судноплавства і закликала Росію припинити погрози та дотримуватися міжнародних конвенцій.

"Безпечне море для всіх. Це принципова позиція України та наших партнерів. Свобода та безпека судноплавства є основними міжнародними принципами", - підсумував Зеленський.

Статті

Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Країна
25.09.2024
14:09

Квартирний бум проти переселенців. Їдеш від війни – залишай дітей, старих та тварин

Вимушені переселенці стають легкою здобиччю для недобросовісних власників. На жаль, навіть договір не завжди може захистити орендарів.
Донецьк
23.09.2024
12:17

Перейменування на Донеччині: як у 2024 році змінювали назви, пов'язані з РФ

Вже втретє за останні 10 років населенні пункти Донецької області стикаються із необхідністю масово змінювати назви об’єктів топоніміки на своїй території.
Всі статті