"Переосмислення Мінських угод": Трамп хоче заморозити російсько-українську війну

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп може запропонувати план урегулювання війни в Україні, що буде "переосмисленням" Мінських угод, якщо переможе на виборах, однак цього разу буцімто можуть передбачити наслідки за порушення угоди. Про це пише Financial Times із посиланням на давнього радника Трампа, - передає "Європейська правда".

Як пишуть журналісти, раніше Джеймс Ді Венс, якого Трамп обрав своїм кандидатом у віцепрезиденти, розповідав, що угода про завершення війни в Україні може передбачати замороження бойових дій на теперішній лінії фронту та відмову України від вступу до НАТО.

Радник Трампа, із яким поспілкувалася газета стверджує, що проєкт урегулювання, який той може запропонувати, передбачатиме механізми примусу і наслідки за порушення угоди, на відміну від невдалих Мінських угод.

Водночас, на його думку, гарантувати виконання угоди мають європейські війська, а не сили НАТО чи миротворці ООН. 

"Ми не будемо за це платити. За це платить Європа", – заявив радник.

За даними журналістів, союзники Трампа вважають, що Україна програє війну, і тому наполягати на врегулюванні "морально правильно". 

Як пише газета, Трамп нібито вважає, що чинний американський президент Джо Байден мав би поговорити з очільником Кремля Владіміром Путіним, так само як раніше президенти розмовляли з радянськими лідерами під час Холодної війни.

Крім того, кандидат у президенти США від республіканців нібито думає, що членство в НАТО для України не є варіантом у короткостроковій перспективі, а тому це питання можуть зняти на кілька років, щоб змусити Росію сісти за стіл переговорів.

"Ми заморожуємо конфлікт, Україна не поступається жодною територією, вони не відмовляються від своїх територіальних претензій, і ми ведемо переговори з розумінням того, що остаточної угоди, ймовірно, не буде, поки путін не зійде зі сцени", – заявив Фред Флейц, який працював у першій адміністрації Трампа.

Статті

Донбас
27.10.2024
17:39

«На Запоріжжі бували випадки, що в одному селі води не попросиш у бабусі, а в іншому - дідусь наводить на нас артилерію». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня інформаційні канали окупованого Донбасу вдавали з себе дорослих журналістів і намагалися детально розповідати про саміт БРІКС у Казані та аналізувати його підсумки. Виходило не дуже, тому що, якраз, про підсумки навіть російські...
Країна
26.10.2024
09:00

Мобілізація: економічне бронювання чи нові посилення?

Ще на початку серпня народні депутати говорили, що темпи мобілізації задовольняють найвище військове керівництво України. Але за два місяці ситуація різко змінилася.
Країна
25.10.2024
10:49

Медреформа в дії. Досвід Запоріжжя

Величезна кількість лікарів, медичних співробітників виїхали з тимчасово окупованих територій і розселилися в Запоріжжі. Величезна користь діяльності релоковних медцентрів...
Всі статті