"Переконливе прохання до всіх жителів покинути район". У Курській області триває втеча від ЗСУ

Ситуація в Біловському районі Курської області РФ залишається напруженою, добровільна евакуація населення триває. Про це заявив глава району Микола Волобуєв, - повідомляє ВВС.

"Обстановка дуже напружена. Хто може самостійно прибути в пункт збору [в селі] Довгі Буди в сільраду або в населений пункт Бушмено Обоянського району - будуть надані автобуси. Хто ще залишився на території - переконливе прохання до всіх жителів покинути район", - заявив Волобуєв.

Напередодні Волобуєв опублікував у телеграмі відео, в якому повідомив, що в районі діє диверсійна група ЗСУ, "ситуація стабільна, але дуже напружена".

"На жаль, події, які відбулися вчора щодо заходу диверсійно-розвідувальних груп на нашу територію, створили дуже багато метушні і паніки, - говорив Волобуєв. - Ситуація стабільна, але дуже напружена. Сьогодні нам незрозумілі деякі моменти на прикордонних територіях".

Міноборони РФ вдень у неділю стверджувало, що було "припинено спробу прориву ЗСУ в Біловський район Курської області".

Як повідомлялося, влада Бєлгородської області РФ починає "переміщення жителів у безпечніші місця" ще з одного району.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті