Переговорна рамка щодо вступу України до ЄС буде готова на початку літа - фон дер Ляєн

Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн переконана, що рамкові умови для переговорів з Україною про вступ будуть готові на початку літа. Про це вона заявила на пресконференції у Брюсселі, передає Укрінформ.

“У нас чудовий прогрес щодо процесу скринінгу. Це дуже добре. Ми також усе ще працюємо над переговорною рамкою. Припускаю, що вона не буде готова до європейських виборів - вже після, тому що я бачу розвиток різних переговорних позицій. Це займе час, але я думаю, що десь на початку літа ми будемо готові”, - сказала фон дер Ляєн.

Як повідомлялося, 14 грудня 2023 року під час саміту в Брюсселі лідери країн ЄС ухвалили рішення розпочати переговори про членство з Україною і Молдовою. Європейська рада доручила Єврокомісії підготувати рамкові умови для початку переговорів з Україною на підставі аналізу виконання рекомендацій, наданих у доповіді щодо розширення ЄС.

Вибори до Європейського парламенту пройдуть 6 - 9 червня.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті