Пентагон: ЗСУ можуть бити зброєю США по всій території РФ, а не тільки біля Харківської області

Збройні сили України можуть використовувати американську зброю, щоб завдавати ударів по будь-яким військовим об'єктам на території РФ, а не тільки тим, що розташовані поблизу Харківської області. Про це заявив прессекретар Пентагону Патрік Райдер, - повідомляє Телеграм-канал "DW Главное" з посиланням на Reuters.

"Якщо російські війська ведуть вогонь через кордон, Україна може відкрити вогонь у відповідь по цих наземних силах, використовуючи боєприпаси, надані США", - сказав Райдер. 

Він обґрунтував це тим, що дії української армії в цьому випадку є "самообороною".

Раніше схожим чином висловився помічник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван: "Якщо Росія атакує або збирається атакувати Україну зі своєї території, то є сенс дозволити Україні завдати удару у відповідь по силах, які б'ють по ній через кордон".

Як повідомлялося, державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що Україна має право проводити військові дії в тимчасово окупованому Криму для свого захисту.

Статті

Країна
05.07.2024
12:15

"Муніципальна няня" тепер і для ВПО: особливості програми

Тепер у всіх тих батьків, які переїхали з постраждалих громад і самі виховують дітей, без підтримки рідних і близьких, є можливість отримати гроші від держави на фінансування послуг няні
Країна
04.07.2024
10:23

Земельна реформа, рейдери, війна і не тільки… Про що не мовчать фермери прифронтової Дніпропетровщини

Що насторожує в цій реформі? Під час війни можливість концентрувати в одних руках до 10 тис гектарів землі – погана історія. Уявіть, що аграрій скупить ці 10 тисяч в одній громаді. Це породжує монополію, монополія –  корупцію.
Країна
03.07.2024
13:57

Економіка: зростання всупереч війні

Українська економіка збереже позитивну динаміку цього року всупереч усім викликам повномасштабної війни. Такого обнадійливого висновку дійшли експерти Світового банку (СБ), аналізуючи підсумки перших 5 місяців.
Всі статті