Пашинян: РФ повністю сфокусувалася на війні з Україною і вже не в змозі підтримувати мир на Кавказі

Російські миротворці не впоралися зі своїм завданням у Нагірному Карабасі. Про це заявив прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян в інтерв'ю виданню Politico, - повідомляє Телеграм-канал The Moscow Times.

Пашинян зазначив, що після того, як Азербайджан заблокував Лачинський коридор - єдину дорогу, що зв'язує регіон із Вірменією, "безпекова ситуація різко змінилася", зокрема, було знову порушено режим припинення вогню, крім того, дії Баку нібито спровокували гуманітарну кризу.

"Усе це повинно було перебувати в зоні відповідальності російських миротворців, і раз ці питання існують, значить, російські миротворці провалили свою місію", - підкреслив Пашинян.

За його словами, Вірменія більше не може покладатися на Москву як на гаранта своєї безпеки навіть в умовах зростаючих побоювань повернення до відкритого конфлікту з Азербайджаном.

Пашинян зазначив, що росія повністю сфокусувалася на війні з Україною і вже не в змозі підтримувати мир на Кавказі, оскільки її "можливості змінилися".

Як повідомлялося, Вірменія відкликала свого постійного представника в проросійській ОДКБ, днями російське МЗС викликало посла Вірменії, йому було зроблено "жорстке подання".

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті