ПАРЄ одноголосно прийняла резолюцію "Вшанування 90-х роковин Голодомору - Україна знову стоїть перед загрозою геноциду"

Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) підтримала резолюцію, що визнає Голодомор 1932-1933 років в Україні геноцидом українського народу, одноголосним рішенням 3 жовтня. Про це повідомили народна депутатка України, членкиня української делегації в ПАРЄ Євгенія Кравчук, а також народна депутатка України Ірина Геращенко у соцмережах.

"ПАРЄ визнало Голодомор 1932-1933 років в Україні геноцидом українського народу! Щойно Резолюція "Вшанування 90-х роковин Голодомору - Україна знову стоїть перед загрозою геноциду" була одноголосно прийнята в ПАРЄ. 80 голосів "за", - сказано у повідомленні Кравчук.

В  резолюції, зокрема, йдеться, що колишнє керівництво СРСР навмисно впроваджувало політику, яка призвела до голоду в Україні, прагнучи повністю придушити будь-який український опір тоталітарному комуністичному режиму, підкорити український народ.

ПАРЄ також зазначає, що знищення політичних і культурних лідерів, які були культурною основою української нації, а потім мільйонів звичайних українців, було свідомо задумане як геноцид. 

"Хочеться, аби для визнання нинішніх дій росіян в Україні не знадобилося 90 років", - зазначила Геращенко.

Раніше повідомлялось, що у вересні цього року швейцарський парламент визнав Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу.

Раніше також "ОстроВ" писав про події Голодомору у статті "Український "плебісцит смертю" 1932–1933 років. Для чого?"

Статті

Країна
03.10.2024
12:04

Росія окупувала Вугледар: воєнний експерт Владислав Селезньов про наслідки

Втративши контроль над Вугледаром, ми втрачаємо можливість наносити артилерійські удари по залізничній станції у Волновасі – це один з ключових елементів російської залізничної логістики.
Країна
02.10.2024
17:06

"Ця зима встряхне і розставить все по місцях". Як в Україні розвивають відновлювальну генерацію, завдяки і попри

Немає механізмів, які б заохочували людей і організації, щоб ця електроенергія ще й допомагала б мережі. Потрібно думати на державному рівні, як це все інтегровувати в нашу енергетичну систему.
Країна
01.10.2024
15:58

Є-відновлення на Донеччині. Як державна програма працює на практиці

Не треба боятись продавати нерухомість за програмою єВідновлення. Якщо співпрацювати з фаховими ріелторами, нотаріусами та юристами все пройде дуже добре для обох сторін.
Всі статті