П’ятьох колаборанток з Луганщини оголошено у розшук

СБУ оголосила в розшук п’ятьох колаборанток з Луганщини. Про це пише 3-є управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях у м. Сєвєродонецьк у facebook 8 серпня.

"СБУ завершила досудове розслідування й оголосила у розшук ще п’ятьох колаборанток з Луганщини. Зловмисниці працюють на ворога в окупаційних структурах, які імітують "соціальний захист" і "турботу" рашистів про мешканців напівзруйнованого регіону", - сказано в повідомленні. 

Зазначається, що серед зрадниць - колишні посадові особи державних органів України, які заради "кар’єрного зростання" стали співучасниками злочинів окупантів. Так, керівником "пенсійного фонду ЛНР у місті Рубіжному" у серпні 2022 р. призначено експрацівницю ПФУ, яка до російської навали обіймала рядову посаду. Її колишня колега із Сватового влаштувалася начальником відділу в так зване "управління пенсійного фонду ЛНР у Сватівському районі". 

Колишня чиновниця служби у справах дітей із Новопскова після окупації населеного пункту добровільно стала "начальником відділу" в "районному управлінні міністерства юстиції ЛНР". 

Ще двоє фігуранток очолили структурний підрозділ в окупаційній "адміністрації Біловодського району" та "відділ із забезпечення життєдіяльності с. Вишневе Старобільського району ЛНР".

Обвинувальні матеріали щодо цих справ перебувають на розгляді в суді. "Кар’єристки" відповідатимуть за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України, яка передбачає до 10 років ув’язнення та конфіскацію майна.

Раніше було повідомлено про підозру колаборанту-"воєнкору" з Луганська Яковенку, який у 2014 році входив до терористичного угруповання "Восток 13".

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті