Орбан їде до Москви після зустрічі із Зеленським у Києві

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан 5 липня поїде до Москви, щоб зустрітися з президентом РФ путіним, через кілька днів після зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським у Києві. Про це Радіо Свобода повідомило джерело в уряді Угорщини.

За даними співрозмовника журналістів, міністр закордонних справ Петер Сійярто також супроводжуватиме Орбана до Кремля. Сійярто відвідував росію понад п’ять разів після того, як Москва вторглася в Україну в лютому 2024 року.

Редактор центральноєвропейського проєкту з розслідувань Саболч Паньї вперше повідомив про поїздку у своєму профілі X.

Радіо Свобода згодом отримало підтвердження візиту через своє джерело в угорському уряді.

Пресслужба прем’єр-міністра Угорщини наразі не відповіла на запит про коментар.

Востаннє Орбан відвідував Москву у вересні 2022 року, коли віддав шану на похоронах колишнього президента СРСР Михайла Горбачова.

Нагадаємо, перебуваючи в Києві, Орбан, який підтримує тісні стосунки з путіним, заявив, що представив Зеленському пропозицію про припинення вогню для переговорів із росією.

Як повідомлялося, в ОП відреагували на пропозицію Орбана щодо припинення вогню. 

Статті

Країна
05.07.2024
12:15

"Муніципальна няня" тепер і для ВПО: особливості програми

Тепер у всіх тих батьків, які переїхали з постраждалих громад і самі виховують дітей, без підтримки рідних і близьких, є можливість отримати гроші від держави на фінансування послуг няні
Країна
04.07.2024
10:23

Земельна реформа, рейдери, війна і не тільки… Про що не мовчать фермери прифронтової Дніпропетровщини

Що насторожує в цій реформі? Під час війни можливість концентрувати в одних руках до 10 тис гектарів землі – погана історія. Уявіть, що аграрій скупить ці 10 тисяч в одній громаді. Це породжує монополію, монополія –  корупцію.
Країна
03.07.2024
13:57

Економіка: зростання всупереч війні

Українська економіка збереже позитивну динаміку цього року всупереч усім викликам повномасштабної війни. Такого обнадійливого висновку дійшли експерти Світового банку (СБ), аналізуючи підсумки перших 5 місяців.
Всі статті