Орбан про початок переговорів України та ЄС: "Ми не згодні, проте не блокуємо, а підтримуємо"

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан критично відгукнувся про початок переговорів Євросоюзу про вступ з Україною. Про це повідомляє Телеграм-канал "DW Главное".

"Угорщина не згодна з цим процесом, проте ми його не блокуємо, а підтримуємо початок переговорів", - заявив Орбан в інтерв'ю виданням медіагрупи Funke.

На думку угорського прем'єра, ці переговори є "винятково політично вмотивованим процесом", у якому йдеться не про "так" чи "ні" вступу України до ЄС.

"Спочатку ми маємо з'ясувати, які наслідки спричинить прийняття до ЄС країни, що перебуває у стані війни, у якої на практиці не визначено кордонів", - заявив Орбан.

У повідомленні нагадується, що Угорщина головуватиме в ЄС з 1 липня протягом півроку.   

У Люксембурзі у вівторок Європейський Союз офіційно відкриває переговори з Україною та Молдовою про членство. Вони розпочнуться з міжурядових конференцій (МУК) Євросоюзу з кожною з цих країн. На МУК європейська сторона представить нещодавно ухвалені переговорні рамки, які стануть основою для подальших переговорів, визначать їхній зміст, формат і порядок. Як довго триватимуть переговори, передбачити неможливо.

Раніше глава Європейської ради Шарль Мішель заявляв про мету прийняти Україну до ЄС до 2030 року, проте деякі експерти вважають цю дату нереалістичною. 

Статті

Країна
04.07.2024
10:23

Земельна реформа, рейдери, війна і не тільки… Про що не мовчать фермери прифронтової Дніпропетровщини

Що насторожує в цій реформі? Під час війни можливість концентрувати в одних руках до 10 тис гектарів землі – погана історія. Уявіть, що аграрій скупить ці 10 тисяч в одній громаді. Це породжує монополію, монополія –  корупцію.
Країна
03.07.2024
13:57

Економіка: зростання всупереч війні

Українська економіка збереже позитивну динаміку цього року всупереч усім викликам повномасштабної війни. Такого обнадійливого висновку дійшли експерти Світового банку (СБ), аналізуючи підсумки перших 5 місяців.
Світ
02.07.2024
17:02

«Зеленський прийняв пропозицію Путіна». Російські ЗМІ про Україну

РосЗМІ не натішаться: "У Києві знову заговорили про переговори". При цьому акцент президента Зеленського на можливості переговорів Києва і Москви тільки через посередників кремлівські ЗМІ навмисно приглушують, позицію Києва подають як його...
Всі статті