Окупанти видали новий "наказ" про взяття на військовий облік юнаків у "ЛНР"

Новий "наказ" про взяття на військовий облік юнаків у Луганській області видало "міністерство освіти і науки" так званої "ЛНР" 12 січня, надіславши відповідний лист до навчальних закладів 16 січня. Про це, опублікувавши фото "документа", повідомив військовослужбовець із позивним "Східний" у Телеграм 19 січня.

У "документі" ідеться не тільки про окуповані з 2014 року райони, але й після повномасштабного вторгнення.

"Новий наказ Міністерства освіти і науки так званої "ЛНР" "Про постановку на військовий облік", виданий 12. 01. 2024, надісланий освітнім організаціям 16. 01. 2024 - уже в нас. Крім староокупованих населених пунктів Луганської області, він поширюється і на нові, включно з прифронтовими: Лисичанськом, Сєвєродонецьком, Рубіжним, Кремінною, Сватовим та ін., а також тиловими: Біловодськом, Старобільськом, Новопсковом, Станицею Луганською тощо", - ідеться в повідомленні.

У наказі йдеться про взяття на облік молоді 2007 року народження. 

"Обов'язковою постановкою на військовий облік активно зайнялися не тільки в плані молодих людей, а й загалом усіх жителів окупованої Луганщини. У багатьох бюджетних організаціях встановлюють терміни виконання цього наказу (зазвичай до весни), а також поширюють відомості про можливі проблеми з отриманням будь-яких російських документів без військового обліку", - пише також "Східний".

Раніше повідомлялося, що злочинців, які займаються мілітаризацією дітей на окупованій Луганщині, навчають у російській Тюмені.

Раніше також повідомлялося, що в окупованому Старобільську українських дітей у початковій школі прийняли в організацію "Орлята Росії".

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті