Окупанти скинули авіабомби на селище Нью-Йорк: четверо загиблих, троє поранених, зокрема дитина

На Донеччині внаслідок російського обстрілу селища Нью-Йорк загинули четверо цивільних, ще троє, в тому числі 8-річна дівчинка, поранені. Про це 28 червня повідомляє Донецька обласна прокуратура.

"Зранку 28 червня 2024 року російські окупаційні війська нанесли бомбові удари по Торецькій громаді. Застосувавши, попередньо, «КАБ-250», ворог обстріляв с. Нью-Йорк. В результаті влучання засобу ураження у приватний сектор отримав поранення голови 45-річний чоловік", - йдеться у повідомленні.

"Інший снаряд влучив по багатоквартирній забудові – внаслідок руйнування під’їзду 5-поверхового будинку загинули четверо цивільних віком від 43 до 76 років. Дістали тілесні ушкодження 39-річна жінка та її 8-річна донька. Стан дитини оцінюється як важкий", - констатували у прокуратурі. 

Зазначається, що за процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Як повідомлялося, окупанти завдали за добу по Донеччині понад 2300 ударів: п’ятеро загиблих, 20 поранених, пошкоджено 60 цивільних об’єктів.

Статті

Донбас
30.06.2024
17:00

"Режим поводився щодо цих регіонів як колоніальний..." Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продемонстрували, що цілком можуть обходитися без журналістів. Достатньо отримати з Москви готове інтерв'ю і зробити вигляд, що хтось із російських чиновників чи бізнесменів давав його саме місцевим виданням....
Країна
29.06.2024
13:50

Воєнно-туристичний сезон у Криму: як попит обернувся на спад

"Їдуть, бо дешевше, ніж курорти Краснодарського краю. Їдуть, бо їх не чекають на європейських курортах. Та й Туреччина вже не по кишені, бо там оплата у доларах", – зазначив один із туроператорів.
Країна
28.06.2024
12:10

Україна ЄС: із чого почнемо?

За даними Держгеонадр, в Україні знаходиться близько 30% світових запасів руд, що містять титан. Це 40 доступних до розробки родовищ
Всі статті