Окупанти "працевлаштували" безробітнього діджея у Сватовому на Луганщині на посаду "поліцейського". СБУ повідомила йому про підозру

СБУ повідомила про підозру безробітному діджею, якого призначили "правоохоронцем" у Сватовому на Луганщині. Про це повідомило Управління СБ України в Чернівецькій області на своїй сторінці у Facebook 16 січня.

"Служба безпеки задокументувала діяльність жителя Сватового Луганської області, який після незаконного захоплення міста російськими військами почав працювати на окупаційну владу. Після вторгнення РФ на територію Луганщини безробітний, який час від часу підробляв діджеєм, вирішив взятися за побудову власної кар’єри", - сказано в повідомленні. 

Зазначається, що колаборант почав працювати на посаді помічника "оперативного чергового" у незаконному правоохоронному органі - "відділі міністерства внутрішніх справ РФ "Сватовський". Серед його злочинних "обов’язків" було залякування місцевого населення, вишукування проукраїнськи налаштованих жителів, впровадження на території району російського законодавства.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ заочно повідомили зловмиснику про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада) та ч. 7 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Співробітники СБУ вживають комплексних заходів для притягнення зловмисника до відповідальності. 

Раніше повідомлялось, що заочну підозру отримав митрополит УПЦ МП Поворознюк, який благословив "приєднання" Луганщини до РФ.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті