Окупанти "ДНР" хочуть відновити роботу Маріупольського металургійного комбінату імені Ілліча, але поки не знають як

"Віцепрем'єр ДНР" Владислав Васильєв заявив, що "республіканська" влада хоче відновити роботу Маріупольського металургійного комбінату імені Ілліча, але поки не знає як. Про це пишуть місцеві ЗМІ.

"З цього питання є чітка позиція Пушиліна - комбінат буде відновлений. Однак повністю завантажити такий гігант тільки переробкою брухту і шлаку неможливо. Зараз інвестор і керівництво комбінату за підтримки Уряду ДНР і Мінпромторгу РФ, представників банків розробляють бізнес-план, щоб отримати кредит на відновлення виробництва", - визнав він, що реальних планів відновлення зруйнованого російськими військами підприємства немає.

За словами російського чиновника, відрядженого до Донецька на високу посаду, "визначити перспективні ринки збуту допоможуть... центр з чорної металургії - інститут ім. Бардіна і федеральний Мінпромторг. Бардіна і федеральний Мінпромторг".

Окупаційна влада розраховує, що всі необхідні рішення щодо ММК ім. Ілліча буде ухвалено в травні 2024 року.

Translated with DeepL.com (free version)

Статті

Країна
06.10.2024
11:32

Опалсезон 2024–2025: це ми не проходили

Більш песимістичний сценарій передбачає, що вдасться відновити лише близько 2 ГВт потужності, а кількість робочих блоків АЕС буде 6-7 і при цьому зима буде холодною. Тоді система опиниться у кризовій ситуації. За найгіршим сценарієм, якщо росія...
Донбас Країна
04.10.2024
11:01

«Космогонія»: історія Всесвіту й цивілізації від художника з Донеччини Петра Антипа

Картина складається з більше ніж 500 частин та 9 фрагментів. Вона має 10 метрів заввишки й 200 завширшки. Точна її площа – 2086,5 квадратних метрів, і це офіційно зареєстровано у Книзі рекордів України.
Країна
03.10.2024
12:04

Росія окупувала Вугледар: воєнний експерт Владислав Селезньов про наслідки

Втративши контроль над Вугледаром, ми втрачаємо можливість наносити артилерійські удари по залізничній станції у Волновасі – це один з ключових елементів російської залізничної логістики.
Всі статті