Окупанти біля Керченського мосту встановлюють системи ППО на вежі-трансформери

На острові Тузла поруч з Керченським мостом росіяни встановлюють металеві вежі з платформами, на яких розміщують системи протиповітряної оборони (ППО) для захисту незаконно збудованого мосту через Керченську протоку. Про це 22 вересня пише Центр журналістських розсліжувань (ЦЖР).

"ЦЖР виявив дві такі башти із зенітними ракетно-гарматними комплексами (ЗРГК) «Панцирь-С1М», а також розвідав майданчик, де зберігаються ці та інші конструкції", - йдеться у повідрмоенні.

Судячи з фото- та відеоматеріалів, що знаходяться у відкритому доступі, впродовж тижня окупанти встановили дві металеві вежі обабіч мосту на ділянці, прокладеній по острову Тузла. Візуально їх висота 30 – 35 метрів над рівнем моря.

На вершині кожної вежі росіяни розмістили ЗРГК «Панцирь-С1М», а точніше – самі бойові модулі. Цей комплекс ППО може розміщуватись на гусеничному та колісному шасі, а також встановлюватися стаціонарно, створюючи над об’єктом «купол» безпеки вистою 15 км та радіусом 20 км, відповідно до тактико-технічних характеристик цієї системи. Крім того, «Панцирі» здатні об’єднуватись у групи, збільшуючи радіус захисного покриття.

Вперше ЗРГК «Панцирь-С1М» ЦЖР помітив на Керченському мосту на початку вересня. Нагадаємо, це експортний варіант ППО із броньованою кабіною, встановленою на шасі КамАЗ-53958, забарвленою у пустельний камуфляж, модель має збільшену дальність та висоту ураження повітряних цілей.

Схоже, росіяни продовжать встановлювати такі вежі вздовж мосту, адже на будмайданчику зі сторони м.Керч помічено з десяток аналогічних секцій-трансформерів.

Окрім того, на свіжому відео вдалося краще роздивитися металевих «їжаків», які окупанти також встановлюють у морі для захисту від атак морських дронів.

Статті

Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Країна
25.09.2024
14:09

Квартирний бум проти переселенців. Їдеш від війни – залишай дітей, старих та тварин

Вимушені переселенці стають легкою здобиччю для недобросовісних власників. На жаль, навіть договір не завжди може захистити орендарів.
Донецьк
23.09.2024
12:17

Перейменування на Донеччині: як у 2024 році змінювали назви, пов'язані з РФ

Вже втретє за останні 10 років населенні пункти Донецької області стикаються із необхідністю масово змінювати назви об’єктів топоніміки на своїй території.
Всі статті