Окупанти намагаються захопити Сіверськ і просуваються у напрямку Бахмута - Генштаб

Російські окупанти продовжують масові обстріли українських позицій на Донбасі та громадянської інфраструктури. Про це повідомляється у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ станом на 18.00 17 липня.

У Слов'янському напрямку ворог здійснив обстріл з мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Долина, Дібрівне, Іванівка, Мазанівка, Богородичне, Велика Камишеваха, Курулька, Костянтинівка, Вернопілля, Гусарівка та інші.

Росіяни активно застосовують засоби радіоелектронної боротьби, щоб порушити системи управління сил оборони та не допустити ведення повітряної розвідки ЗСУ.

На Донецькому напрямку окупанти зосереджують основні зусилля на спробах встановлення контролю над Сіверськом та просування у напрямку Бахмута.

На Слов'янському напрямі росіяни обстріляли цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Донецька, Сіверська, Верхньокам'янська, Званівки, Віємки, Івано-Дар'євки та інших.

Ворожі штурмові дії поблизу Григорівки українські воїни швидко відбили, окупанти із втратами відійшли.

На Бахмутському напрямку противник обстрілював позиції українських військ з мінометів, ствольної та реактивної артилерії зокрема неподалік Берестового, Веселого, Червоної Гори, Вершини, Новолуганського, Майського.

Загарбники завдали ракетно-авіаційних ударів у районах Костянтинівки, Новолуганського та Покровського. Окупанти намагалися штурмувати і наступати поблизу Берестового, Білогорівки, Яковлівки та Новолуганського. Проте дії ворога знову завершилися провалом та втратами особового складу.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках обстріли, зокрема, зафіксовано біля Невельського, Красногорівки, Новомихайлівки, Володимирівки, Павлівки, Пречистівки, Золотої Ниви, Степногорська та Степового. Ворог завдав ракетно-авіаційних ударів неподалік Покровська та Новоселівки Другої.

Окупанти намагалися покращити тактовне становище у районах населених пунктів Михайлівка, Павлівка та Новомихайлівка.

"Отримали відсіч і безславно вдалися до втечі", - зазначили у штабі.

Раніше в Генштабі повідомили, що на Харківщині окупанти завдали авіаударів і обстріляли понад 10 сіл.

Статті

Країна
04.07.2024
10:23

Земельна реформа, рейдери, війна і не тільки… Про що не мовчать фермери прифронтової Дніпропетровщини

Що насторожує в цій реформі? Під час війни можливість концентрувати в одних руках до 10 тис гектарів землі – погана історія. Уявіть, що аграрій скупить ці 10 тисяч в одній громаді. Це породжує монополію, монополія –  корупцію.
Країна
03.07.2024
13:57

Економіка: зростання всупереч війні

Українська економіка збереже позитивну динаміку цього року всупереч усім викликам повномасштабної війни. Такого обнадійливого висновку дійшли експерти Світового банку (СБ), аналізуючи підсумки перших 5 місяців.
Світ
02.07.2024
17:02

«Зеленський прийняв пропозицію Путіна». Російські ЗМІ про Україну

РосЗМІ не натішаться: "У Києві знову заговорили про переговори". При цьому акцент президента Зеленського на можливості переговорів Києва і Москви тільки через посередників кремлівські ЗМІ навмисно приглушують, позицію Києва подають як його...
Всі статті