Окупанти не зможуть провести псевдореферендум у Херсоні - генерал-майор ЗСУ Марченко

Генерал-майор ЗСУ Дмитро Марченко, який командував обороною Миколаєва на початку повномасштабного вторгнення РФ і зараз знову перебуває на південному напрямку, вважає, що псевдореферендуму в окупованому Херсоні не буде. Про це він сказав в інтерв'ю "РБК.Україна".

Марченко впевнений, що, незважаючи на те, що гауляйтер окупованої частини Запорізької області Балицький вже підписав "розпорядження" про проведення "референдуму", росіянам не вдасться його провести.

"Їхні фсбшники між собою обговорюють те, що з Херсоном у них не виходить той сценарій, який вони застосовували в Криму. Вони вже це визнають як факт. І вони вже готуються до якихось інших заходів, бо саме цей сценарій у них не виходить. Херсонці дуже проукраїнськи налаштовані та опираються. Вони не дають шансів реалізувати у них цей сценарій з "референдумом" та "російським світом". Тому я думаю, що в Херсоні у них це точно не вийде", - сказав генерал-майор.

На уточнююче питання, чи зможуть 11 вересня окупанти провести псевдореферендум у Херсоні, Марченко відповів: "Я впевнений на 100%, що вони його не проведуть".

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті