Оголошено в розшук "головну телевізійницю" окупованої Луганщини Прасолову

СБУ завершила досудове розслідування щодо "головної телевізійниці" окупованої Луганщини Олени Прасолової й оголосила її в розшук. Про це повідомило 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях у м. Сєвєродонецьк у facebook 12 вересня. 

"Слідчі Служби безпеки України завершили досудове розслідування щодо колабораційної діяльності "генеральної директорки" так званої "ГТРК ЛНР", яка проводить інформаційну діяльність на підтримку агресора у співпраці з окупаційною адміністрацією. ...Зрадницю оголошено у розшук. Їй загрожує позбавлення волі на строк від 10 до 12 років з позбавленням права від 10 до 15 років обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та конфіскація майна", - пише відомство.  

Уточнюється, що йдеться про колишню директорку школи Олену Прасолову, яка у березні 2023 року була призначена на цю посаду за російським законодавством.

Раніше вона також очолювала "офіційний друкований орган ЛНР" - пропагандистську газету "Республика", через яку окупаційна влада поширює російські медіанаративи та тиражує антиукраїнські фейки за "темниками" московських інформаційних технологів.

На посаді "генеральної деректорки" окупаційної структури "ГСУП "Государственная телевизионая и радиовещательная компания ЛНР", підпорядкованого так званому "министерству связи и массовых коммуникаций ЛНР", правопорушниця продовжує пропагандистську підтримку російської агресії. Керівниця телерадіокомпанії формує її інформаційну політику, бере участь в теле- та радіоефірах, дає інтерв’ю для програм, спрямованих на дискредитацію дій української влади та Збройних сил України, підтримку кремлівської диктатури, виправдання російських воєнних злочинів. Пропагандистський контент, виготовлений за її участю та за її керівництва, поширюється через цифрове та аналогове телебачення, радіомовлення та соцмережі.

"Обвинувальні матеріали за ч. 6 ст. 111-1 Кримінального кодексу України щодо очільниці пропагандистського медіа скеровано до суду", - йдеться в повідомленні СБУ.

Раніше було повідомлено про підозру очільникам луганських пропагандистських газет "ХХІ век" и "Республика" Юрову і Бальвасу.

Статті

Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Всі статті