Оголошено у розшук ще 18 "депутатів рад муніципальних округів" з окупованої Луганщини

СБУ скерувала до суду обвинувальні акти щодо 18 "депутатів" незаконних "рад муніципальних округів ЛНР" протягом останнього місяця. Про це повідомило 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях у м. Сєвєродонецьк у facebook 16 липня.

"СБУ продовжує роботу з документування дій колаборантів, які співпрацюють з агресором у статусі "депутатів рад міських та муніципальних округів", сформованих агресором на Луганщині. Повідомлення про підозру отримали вже понад сім десятків зрадників, які у вересні 2023 року взяли участь в окупаційних псевдовиборах та отримали депутатські посвідчення. Протягом останнього місяця слідчі завершили досудове розслідування стосовно ще 18 "обранців" та скерували до суду обвинувальні матеріли за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України", - сказано в повідомленні.

Серед обвинувачених - "депутати" незаконних "рад" Біловодського, Білокуракинського, Новоайдарського, Станично-Луганського, Старобільського, Сватівського, Марківського, Троїцького "муніципальних округів". Більшість луганських колаборантів представляють партію путіна "Єдина росія", кілька "депутатів" мають партбілети "ЛДПР". 

Понад половина обвинувачених раніше отримали від ворога "керівні посади" у різних окупаційних структурах. Тому ці особи є фігурантами ще й інших кримінальних проваджень за фактами колабораціонізму. 

Ворожим поплічникам загрожує до 10 років позбавлення волі та конфіскація майна. Їх оголошено у розшук. 

Раніше повідомлялось, що СБУ задокументувала діяльність ще трьох колаборанток з Луганщини, які організовували "вибори путіна".

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті