Оголошено підозру "єдиноросці", яка в Лисичанську збирає для окупаційних військ "гуманітарну допомогу"

СБУ задокументувала діяльність "активістки" партії путіна з Луганщини, яка збирає "гуманітарну допомогу" для військ окупантів. Про це повідомила 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях у м. Сєвєродонецьк у facebook 31 липня. 

"Служба безпеки України зібрала доказову базу щодо "активістки" відділення партії "Єдиная росія" у Лисичанську, яка організує збір та передачу "гуманітарної допомоги" військам агресора", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що мешканка Привілля поблизу Лисичанська з 2023 року працює на "партійному каналі" надходження до окупованого регіону вантажів з допомогою для російських військ. Вона замовляє необхідне окупантам оснащення через партійні структури та "волонтерські організації" у Татарстані та у тимчасово захопленому Луганську. Отриману допомогу передає представникам ЗС РФ, які воюють проти нашої країни. У такий спосіб у 2023-2024 роках зловмисниця організувала надходження до окупаційних підрозділів на Луганщині не лише одягу й продуктових наборів, а й кількох партій квадрокоптерів, маскувальних сіток, окопних свічок та інших предметів військового призначення. 

Крім того, колаборантка веде пропагандистську діяльність з просування партійних проектів "Єдиної росії" та нав’язування мешканцям окупованого Лисичанська російської ідентичності та політичної повістки. 

"Їй повідомлено про підозру в пособництві державі агресору. За  цей злочин ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України передбачає до 12 років позбавлення волі та конфіскацію майна", - сказано в повідомленні СБУ. 

Раніше повідомлялось, що СБУ оголосило підозру колишньому головному митнику Луганщини Олегу Черноусову, який зробив "кар’єру" в окупаційній адміністрації "ЛНР"

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті