Одноразове використання: мер Енергодара повідомив про долю колаборанта Шевчика

Мер Енергодару Дмитро Орлов повідомив про ганебну долю самозваного "мера" окупованого рашистами Енергодару (Запорізька область), члена партії ОПЗЖ Андрія Шевчика. Про колаборанта він написав у Телеграм-каналі 23 липня.

"За всіма тривожними і буремними подіями в Енергодарі ми і не помітили, як з орбіти стрімкого карʼєрного росту тихесенько зник гуляйтер шевчик. Десь поділилися щоденні сюжети на пропагандистських каналах з ним в головній ролі: то в коліно-ліктьовій позі перед окупантами, то з навіяними алкоголем нісенітницями про доброту та щедрість «братнього народу», який не дає пропасти енергодарцям", - пише Орлов.

"Очевидно, ентузіазм екс-«народного мера», віра у могутність і захист його мордоровських кураторів помітно підупали після замаху, внаслідок якого він отримав серйозні поранення", - додав міський голова Єнергодару.

На його думку, найбільше гауляйтер постраждав морально і психоемоційно. "Виявилося раптом, що шевчик не тільки не безсмертний, а ще й нікому не потрібний. А від того легко замінимий на таких самих колаборантів одноразового використання, яких, раптом що, не шкода пустити в розхід. Виконав свою функцію на якомусь етапі – копняком під зад і пішов геть. Це якщо вижив", - зазначив мєр.

За словами Орлова, цей приклад типовий і показовий.

"Аналогічна, або схожа доля вже спіткала 90 відсотків всіх колаборантів при окупаційній «владі» в Запорізькій та Херсонській областях. Когось покарали партизани. Решту вже замінили, усунули, звільнили, а то й взагалі запроторили у катівні самі окупанти. Бо служити злу – значить рано чи пізно відчути на собі всю його нищівну силу", - зазначає Орлов.

Він також пише, що триває переділ влади й серед самих окупантів.

"За інсайдерською інформацію, крісло дуже сильно розкачується та ось-ось впаде під новим «главою» Енергодара Олександром «Волгою». Комусь з орківського керівництва вище не дають спокою шалені гроші, які Волга сотнями різних способів віджимає в Енергодарі та районі. Є підозра, що погано ділиться, а більше кладе собі в кишеню. За що потрапив у немилість. Тож спостерігаємо за розвитком подій, як павуки жеруть один одного", - резюмує Орлов.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті