Одна з підстанцій біля Запорізької АЕС, імовірно, зазнала атаки дроном - МАГАТЕ

Одна з підстанцій біля контрольованої РФ Запорізької АЕС, імовірно, зазнала атаки дроном. Експерти МАГАТЕ заявили, що почули вибухи. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу МАГАТЕ 27 вересня.

Як зазначили у МАГАТЕ, ситуація з ядерною безпекою залишалася нестабільною протягом минулого тижня: одна команда шукала укриття через присутність безпілотників у цьому районі, інша команда чула зенітний вогонь і потужний вибух під час повітряної тривоги, а третя команда відвідала місце ймовірної атаки безпілотника.

Також на ЗАЕС команда МАГАТЕ чула вибухи протягом усього тижня, в тому числі кілька вибухів поблизу майданчика. Про пошкодження станції не повідомлялося.

Окрім цього було зафіксовано ймовірний удар безпілотника, який стався в п'ятницю вдень на підстанції 35/6 кВ приблизно за 300 метрів від станції. Ця підстанція забезпечує електроенергією об'єкти ЗАЕС, які не пов'язані з безпекою.

Раніше,, 11 серпня, на тимчасово окупованій Запорізькій АЕС сталася пожежа. Вона не спричинила небезпеки витоку шкідливих речовин, ЗАЕС працювала у штатному режимі.

Як зазначив президент України Володимир Зеленський, пожежу на ЗАЕС влаштували російські окупанти.

В "Енергоатомі" вірогідними причинами пожежі вважають недбалість окупантів або свідомий підпал.

Глава МАГАТЕ Рафаель Гроссі заявив, що градирня на окупованій Росією Запорізькій АЕС була сильно пошкоджена пожежею минулого місяця. Він вважає, що споруду, ймовірно, доведеться знести.

Статті

Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Країна
25.09.2024
14:09

Квартирний бум проти переселенців. Їдеш від війни – залишай дітей, старих та тварин

Вимушені переселенці стають легкою здобиччю для недобросовісних власників. На жаль, навіть договір не завжди може захистити орендарів.
Донецьк
23.09.2024
12:17

Перейменування на Донеччині: як у 2024 році змінювали назви, пов'язані з РФ

Вже втретє за останні 10 років населенні пункти Донецької області стикаються із необхідністю масово змінювати назви об’єктів топоніміки на своїй території.
Всі статті