Очільники урядів України й Чехії підписали низку документів, серед яких меморандум про транспортування нафти

Меморандум про співпрацю в енергетиці, у тому числі про транспортування нафти через нафтопровід "Південна Дружба" підписали Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль з прем'єр-міністром Чехії Петром Фіалою за підсумками українсько-чеських міжурядових консультацій 16 липня. Про це повідомив Денис Шмигаль у Телеграм.

"Підписані угоди за найважливішими напрямками: меморандум про співпрацю в енергетиці. У тому числі про транспортування нафти через нафтопровід "Південна Дружба", співпрацю у сфері водневої енергетики, децентралізації енергосистеми, відновлення енергетичної інфраструктури", - зазначив Шмигаль.

Він уточнив, що у заяві урядів двох країн окреслені контури нашого стратегічного союзу. Це координація зусиль на міжнародному рівні, надання Чехією військової, фінансової, гуманітарної допомоги Україні, робота над імплементацією Формули миру Президента Володимира Зеленського, посилення санкційного тиску на агресора і притягнення РФ до відповідальності за злочини. 

"У свою чергу, Україна максимально сприятиме чеському бізнесу, активізує розбудову міждержавної логістики і взаємодію з Чехією на рівні міст та громад", - написав очільник українського Уряду. 

Він повідомив, що підписані також меморандум між Державним космічним агентством України та Міністерством транспорту Чехії про співпрацю в дослідженні та використання космічного простору, меморандум між Фондом державного майна України (ФДМУ) і чеським профільним відомством про обмін передовим досвідом, зокрема щодо створення реєстру адміністративних будівель, а також меморандум про взаємодію в медицині (про допомогу в будівництві реабілітаційних центрів, відбудові медичної інфраструктури, оснащення українських лікарень, залучення чеських спеціалістів до протезування українських військових).

Раніше повідомлялось, що Україна й Чехія підписали угоду про будівництво патронного заводу й виробництво штурмових гвинтівок.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті