Очільник окупаційної "поліції" Сєвєродонецька та "поліцейський" з кримінальним минулим з Біловодська отримали підозру – СБУ

СБУ повідомила про підозру очільнику окупаційної "поліції" Сєвєродонецька та біловодському "поліцейському" з кримінальним минулим. Про це повідомило 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях у Facebook 20 лютого.

Зазначається, що оперативники СБУ зібрали доказову базу щодо очільника окупаційної поліції у Сєвєродонецьку. Встановлено, що мешканець тимчасово окупованого Довжанська (стара назва Свердловськ) після 2014 року пішов на службу угрупованню "ЛНР" і згодом обійняв керівну посаду у так званому "Свердловському ГОВД МВД ЛНР". У липні 2022 року його призначено "врио начальника Северодонецкого ГОВД МВД ЛНР".

Підкреслюється, що наразі правопорушник допомагає ворогу втримувати під контролем ситуацію у Сєвєродонецьку, виявляє проукраїнськи налаштованих громадян України та здійснює "кримінальне переслідування".

Уточнюється, що також СБУ задокументувала діяльність 32-річного мешканця Старобільського району, якого окупанти влітку минулого року прийняли на службу до незаконного "Беловодского РВ МВД ЛНР". Чоловік був фігурантом кримінального провадження щодо замаху на крадіжку, скерованого до суду у лютому минулого року. Його засудженню завадила війна. Однак окупанти визнали цю особу гідною служити в їхньому "правоохоронному органі".

Слідчі СБУ повідомили правопорушникам про підозру за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України. Їм загрожує до 15 років ув’язнення з можливою конфіскацією майна.

Раніше повідомлялось, що двох колишніх чиновників-комунальників з Луганщини викрито на співпраці з ворогом.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті