Про луганське перекотиполе: "Фестиваль думок", який раніше проходив у Сєвєродонецьку, стартує у Дніпрі

Цього вересня "Фестиваль думок", який збирав мешканців Луганщини у Сєвєродонецьку кілька років поспіль, відбудеться у Дніпрі з 5 по 10 вересня у режимах онлайн та офлайн. Про це повідомила Луганська ОВА у на своїй сторінці у Facebook.

"Онлайн частина відбудеться 5-8 вересня, кожного дня по одній дискусії 17:00 – 18:30, – сказано в повідомленні. – Офлайн – у місті Дніпро 10 вересня, із 10:30".

Підкреслюється, що до онлайн-дискусій можна доєднатись за допомогою програми Zoom.

Дискусія, яка найбільше зацікавила переселенців з Луганщини, розкиданих по світах – це дискусія №4. Її тема – "Луганське перекотиполе. Люди, яких втрачав степовий край". Вона відбудеться 8 вересня, у четвер, час проведення – 17:00-18:30.

Детальніше про неї можна дізнатись за посиланням.

Уточнюється, що в першу чергу саме заради цієї теми до "Фестивалю думок" готові доєднатись не лише онлайн, але й вживу переселенці з Луганщини.

"Моя відпустка припадає саме на ці дати, тому, коли я побачила анонс, зрозуміла, що хочу бути на цьому заході, – розповіла "ОстроВу" Олена Єфімова, двічі переселенка з Луганської області, яка наразі проживає в Кропивницькому. – Ще проживаючи в Сєвєродонецьку, куди переїхала з Луганська у 2014-му, я кожного разу відвідувала це дійство, тому вважаю, що в нинішніх реаліях, у Дніпрі це буде цікаво. Крім того, це можливість зібратися й побачитись із земляками".

Уточнюється, що дискусія №1 "Молодь і війна: як страх перетворити на силу?" відбудеться 5 вересня, у понеділок, 17:00 – 18:30. Детальніше про неї можна дізнатись за посиланням

Підкреслюється, що пряма трансляція дискусії відбудеться на YouTube каналі "Восток SOS", і доєднатися безпосередньо до самої дискусії можна за допомогою програми Zoom, заповнивши коротку форму


Дискусія №2 "Чому і кому потрібен театр під час війни?" відбудеться 6 вересня, у вівторок, час проведення 17:00 – 18:30; детальніша інформація за посиланням.

Уточнюється, що тих, хто зараз перебуває в Дніпрі, запрошують приєднатися до офлайн дискусій 10 вересня за посиланням.

Повідомляється, що організаторами "Фестивалю думок" є Благодійний фонд Восток SOS в партнерстві з естонською організацією MTÜ Mondo та при фінансовій підтримці Estonian Centre for International Development.

Раніше повідомлялось, що бібліотекарки з Луганщини проводять заняття з української мови на просторі Луганського обласного молодіжного центру в Дніпрі.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті