Нижня палата чеського парламенту схвалила продовження місії з навчання українських військових у 2024 році

Продовження місії з навчання українських військових у 2024 році схвалила нижня палата парламенту Чехії. Про це повідомила міністерка оборони Чехії Яна Чернохова, пише чеське видання Novinky 29 листопада.

"Якщо Чеська Республіка не має іншого способу допомогти, то це та форма допомоги, яка пропонується. Ця форма допомоги також вигідна для наших солдатів", - сказала Чернохова.

Зазначається, що 129 зі 150 присутніх депутатів погодилися з продовженням навчання українських солдатів. 

"Пропозицію підтримали також депутати з опозиційного руху ANO", - уточнюється в повідомленні.

Чернохова додала, що хоча на армійських складах вже немає багато обладнання, яке можна було б передати, підтримка України, яка з лютого минулого року захищається від агресивної росії, буде продовжуватися.

Наразі, за словами міністерки, близько 3500 українських солдатів пройшли підготовку в Чехії, і приблизно ще 500 були підготовлені чеськими інструкторами в Польщі. Згідно з пропозицією чеського парламенту, інструктори з інших країн НАТО також зможуть навчати українців у Чехії. При цьому кількість військовослужбовців іноземних армій не повинна перевищувати 800 осіб, як і цього року.

Раніше повідомлялось, що Чехія компенсуватиме брак зброї для України комерційними ліцензіями на його поставки.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті