Новий наступ України буде набагато потужнішим і більш вражаючим, ніж під Харковом - ексочільник ЦРУ

Девід Петреус, який раніше очолював ЦРУ і Центральне Командування Збройних сил США, спрогнозував, що новий наступ України буде потужнішим, ніж під Харковом. про це він сказав в інтерв'ю NV.

Петреус нагадав, що під час наступальної операції України під Харковом минулого року, окупанти «зламалися» і «почали буквально тікати, здаватися в полон, гинути».

«Я думаю, що цей наступ буде набагато, набагато потужнішим, набагато більш вражаючим, з досягненням реальних комбінованих ефектів. І тепер з використанням переважно західних танків, бойових машин піхоти, артилерійських установок, колісних систем тощо — росіяни цього ще не бачили. Я маю на увазі, що це, я думаю, зламає їхні лінії. Я думаю, що вони розсиплються. Я думаю, що вони почнуть руйнуватися», - заявив американський генерал.

Він зазначив, що російські підрозділи зараз не є згуртованими одиницями, оскільки росіяни не виводили їх з бою, коли вони зазнавали великих втрат, для перепідготовки та наповнення людьми і технікою, а лише «заштовхують більше людей в ці підрозділи».

«Така індивідуальна заміна солдата не є хорошою стратегією. Ми, до речі, зрозуміли це у В'єтнамі. І саме тому в Іраку та Афганістані ми використовували заміну підрозділів, а не індивідуальну заміну», - зазначив Петреус.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті