Нідерланди передали українським прикордонникам мобільний госпіталь

Нідерланди передали українським прикордонникам мобільний госпіталь з обладнанням для невідкладної допомоги. Про це 7 липня повідомила пресслужба Державної прикордонної служби України.

"У контексті зміцнення співпраці Посольства Королівства Нідерландів та Державної прикордонної служби України, військовим було передано мобільний госпіталь", - ідеться в повідомленні.

Підкреслюється, що такий госпіталь є ключовим елементом для надання допомоги постраждалим у районах бойових дій та посилення лікувально-евакуаційних можливостей медичної служби. Військові медики вже пройшли теоретичні та практичні завдання. А також відпрацювали розгортання та використання обладнання мобільного комплексу.

"Завдяки голландським партнерам ми отримали сьогодні обладнання для комплектації мобільного госпіталю. Він може працювати в автономному режимі, завдяки наявності сонячних батарей у бронекапсулах", - зазначив начальник управління охорони здоров'я Державної прикордонної служби України бригадний генерал медичної служби Михайло Карнаух.

За його словами, у госпіталі є операційна, рентген, наркозне та дихальне обладнання, лабораторія. Таке сучасне обладнання прискорить постановку діагнозу і надання невідкладної медичної допомоги.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Нідерланди спрямують понад 118 мільйонів євро на гуманітарну та економічну підтримку України.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті