"Навмисні удари по історичних центрах міст" – у Зеленського прокоментували оновлену тактику РФ

Росія навмисно наносить удари по історичних центрах міст півдня України та руйнує портову інфраструктуру. Про це повідомив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк сьогодні у Twitter.

"Оновлена терористична тактика Росії: навмисні удари по історичних центрах міст Півдня, демонстративне знищення Одеси, руйнування портової інфраструктури, масштабні спроби знищення цивільних", - повідомив він.

За його словами, РФ таким чином хоче:

1) остаточно вбити зернову угоду,

2) закрити для України будь-який вихід у Чорне море,

3) перехопити глобальний інформаційний порядок денний, щоб менше говорили про внутрішні проблеми РФ, що слабшає, і більше – про можливу ескалацію війни,

4) знову налякати відвертим тероризмом і таким чином змусити обговорювати "можливі поступки Росії",

5) реалізувати свою ненависть до України й особливо до Одеси, просто руйнуючи пам'ять, історію.

"Що робити? Вийти з політичної прострації, прискорити постачання засобів ПРО, захистити зернові коридори й портову інфраструктуру, перестати вважати, що є якесь інше рішення, крім безумовного програшу РФ", - зазначив Подоляк.

Як повідомлялося раніше, російські окупанти в ніч на 23 липня нанесли черговий масований ракетний удар по Одесі, внаслідок чого було зруйновано Спасо-Преображенський кафедральний собор.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті