НАТО очікує від росіян нових ударів по Україні та диверсій, приурочених до важливих дат: РФ накопичує ракети

У НАТО очікують, що росія, можливо, спробує завдати по Україні нових масованих ударів, показово приурочивши їх до саміту у Вашингтоні та інших важливих подій. Про це на умовах анонімності повідомив журналістам високопоставлений представник НАТО перед самітом у Вашингтоні 9 липня, пише "BBC News. Русская служба".

"Я думаю, нам слід очікувати масованих ударів, таких як цей (удар 8 липня. - "ОстроВ")", - передає слова представника НАТО кореспондент BBC.

Він сказав, що росія, можливо, спробує завдати по Україні нових масованих ударів, показово приурочивши їх до саміту та інших подій.

За словами представника НАТО, з цією метою РФ економить ракети, накопичуючи їх для масованих нальотів. 

Представник НАТО також нагадав, що росія наполегливо намагається проводити в Європі таємні операції: диверсії, підпали, вбивства. Кінцева мета цих операцій, на думку НАТО, полягає в тому, щоб підірвати в європейцях впевненість у необхідності допомагати Україні.

За оцінкою представника НАТО, російська економіка може витримати ще три-чотири роки війни з Україною. Водночас, за наявними в альянсу відомостями, Москва намагається знайти нових постачальників зброї та боєприпасів на додаток до Ірану і Північної Кореї. Про які країни йдеться, представник НАТО не сказав.

Раніше повідомлялось, що Володимир і Олена Зеленські прибули на саміт НАТО до Вашингтона.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті