Нардепа Дубінського та 4 осіб з його злочинного угруповання судитимуть за держзраду

Народного депутата України Олександра Дубінського та чотирьох його спільників судитимуть за державну зраду, акт передали до суду. Про це повідомив Офіс генпрокурора України на своєму сайті 11 жовтня.

"За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора направлено до суду обвинувальний акт стосовно пʼяти учасників злочинної організації – народного депутата України, народного депутата України III-IX скликань, експрокурора та двох керівників головного управління генштабу зс рф. Їм інкриміновано створення злочинної організації та участь у ній, а також вчинення державної зради (ч. 1 ст. 255, ч. 1 ст. 111 КК України)", - сазано в повідомленні.

ЗМІ уточнюють, що йдеться про Олександра Дубінського.

Розслідуванням встановлено, що у 2016 році головним управлінням генштабу зс рф створено злочинну організацію. До неї у подальшому увійшли двоє народних депутатів України, колишній працівник Генеральної прокуратури України та інші особи. Члени злочинної організації займалися розхитуванням суспільно-політичної ситуації в Україні та дискредитацією держави Україна на міжнародній арені. 

Агентурна мережа під керівництвом двох співробітників ворожої спецслужби діяла на території України до 2022 року. Будучи її учасником, діючий народний обранець здійснював інформаційно-підривну діяльність на користь держави-агресора. Він брав участь у публічних заходах та поширював російські наративи, в тому числі про вище політичне керівництво України.

У листопаді 2019 року народні депутати організували спільну пресконференцію, на якій розповсюдили інформацію про міжнародну корупцію посадових осіб США. Таким чином вони намагалися погіршити відносини між Україною та її стратегічним партнером.

У 2020 році експрокурор провів 4 спільних із колишнім народним депутатом пресконференції. На них вони публічно "обґрунтовували" фейки на користь кремля, а також фейк про нібито втручання українських високопосадовців у президентські вибори в США.

Наразі народний депутат знаходиться під вартою. Екснардеп та колишній прокурор напередодні повномасштабного вторгнення рф втекли за кордон, де переховуються від правосуддя. 

Досудове розслідування здійснювалося слідчими ГСУ ДБР.

Раніше повідомлялось, що ДБР передало в суд справу Дубінського й Деркача про держзраду.

Статті

Країна
11.10.2024
13:38

Бюджет-2025: стеля можливостей

Соціальні виплати наступного року не підвищуватимуться (за винятком пенсій), воєнні витрати також залишаться на нинішньому рівні. Такими є головні особливості проєкту держбюджету-2025
Світ
10.10.2024
16:00

“Путін буде робити ставку на те, що зможе нав’язати мир на своїх умовах”. Огляд західних медіа

"Російські війська здобували територію в серпні та вересні темпами, небаченими з 2022 року, заявив Пасі Паройнен, аналітик Black Bird Group..."
Донецьк
09.10.2024
21:00

Остання фортеця вуглепрому на Донеччині. Чому люди залишаються працювати попри небезпеку

Шахтоуправління «Покровське» – єдине вугільне підприємство, яке зараз працює у Донецькій області. До війни кількість працівників тут складала близько 10 000 людей, а видобуток вугілля на рік – до 8 мільйонів тон.
Всі статті