Найтяжчі атаки на Донеччині: Зеленський розповів про Ставку

Найтяжчими наразі є атаки рашистів на Донеччині. Про це йшлося під час Ставки верховного головнокомандувача 4 червня, пише Президент України Володимир Зеленський в Телеграм 4 травня.

"Перш за все Ставка. Була детальна розмова з військовими, урядом, керівниками спеціальних служб щодо кількох питань. Перше. Були доповіді Головкома Сирського та начальника Генштабу Баргилевича по ситуації на фронті. Основні напрямки. Найбільше боїв та найтяжче атаки на Донеччині. Фактично основний напрямок російських ударів. Звичайно, ситуацію на півдні, на Харківщині, у районах прикордоння Сумської та Чернігівської областей ми теж сьогодні розглянули. Я вдячний кожному підрозділу, кожному командиру та солдату, завдяки яким вдалося стабілізувати Харківський напрямок", - зазначив Зеленськй.

Другою, за важливістю, за словами Зеленського є доповідь урядовців щодо енергетики та можливостей захисту й відновлення. 

"Також сьогодні міністр оборони та мінстратегпром дали звіти по нашому виробництву та закупівлі дронів. Це те, в чому постійно має відчуватись нарощування обсягів. На цій війні – і саме нашими воїнами – було доведено, що дрони здатні давати перевагу й повертати ініціативу. У час, коли ми очікували постачання артилерії від наших партнерів, FPV-дрони фактично вберегли фронт. Наші далекобійні дрони довели, що Україна здатна обмежувати внутрішню силу держави-терориста. Маємо це продовжувати. Будемо продовжувати", - зазначив також Зеленський.

Раніше Президент України Володимир Зеленський нагадав, що тисячі викрадених з України і депортованих в росію дітей здебільшого навіть не мають змоги зв’язатися з рідними.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті