Найнапруженіші бої точаться на Курахівському напрямку - Генштаб

На всій лінії фронту від початку доби станом на 16:00 2 жовтня зафіксовано 57 бойових зіткнень, найнапруженіші бої точаться на кКрахівському напрямку поблизу населених пунктів Цукурине, Георгіївка, Курахове, Костянтинівка та Катеринівка. Про це у своєму зведенні повідомляє Генштаб ЗСУ.

"Російські загарбники продовжують штурмувати позиції українських захисників. Натомість Сили оборони України зривають підступні плани ворога, завдаючи йому значних втрат у живій силі та техніці. Загалом від початку доби відбулося 57 бойових зіткнень", - йдеться у зведенні.

У Генштабі зазначили, що "найгарячішим сьогодні є Курахівський напрямок", де російські війська 12 разів атакували "поблизу населених пунктів Цукурине, Георгіївка, Курахове, Костянтинівка та Катеринівка. Вісім боїв завершено, чотири - тривають".

На Північному напрямку протягом дня ворог наступальних дій не проводив. 

На Краматорському напрямку росармія двічі штурмувала позиції ЗСУ. Сили оборони зупинили одну атаку росіян поблизу Іванівського, ще один бій триває в районі Білої Гори. Авіація РФ завдала ударів авіабомбами по н.п. Никифорівка та Маркове, також окупанти вдарили НАРами в район Часового Яру.

На Лиманському напрямку окупанти атакували шість разів поблизу Греківки, Невського, Новосадового та Торського. Українські захисники відбили всі атаки. Також ворог завдав авіаційних ударів по Чернещині та Ямполівці.

"На Торецькому напрямку противник атакував дев’ять разів неподалік населених пунктів Диліївка, Торецьк, Неліпівка, Щербинівка. Три бої завершилися без успіху для окупантів, ще шість – тривають. Потерпають від ударів авіабомбами Краматорськ і Слов’янськ, також ворог НАРами атакував населений пункт Дружба.

На Покровському напрямку від початку доби окупанти провели 11 спроб атак біля Воздвиженки, Новоторецького, Миколаївки, Крутого Яру, Новогродівки, Селидового. "Сили оборони стримують натиск противника і відбили вісім атак, три бойові зіткнення досі тривають. Втрати ворога уточнюються.

На Времівському напрямку окупанти двічі безуспішно атакували позиції ЗСУ біля Богоявленки. Російська авіація завдала удару в районі Урожайного.

На оОіхівському напрямку противник продовжує обстріли позицій наших військ та цивільної інфраструктури, триває одне боєзіткнення в районі Кам’янського, крім того, ворог завдав авіаудару НАРами по Малій Токмачці. 

На Придніпровському напрямку російські загарбники наступальних дій не проводили.

Щодо Харківського напрямку Генштаб повідомляє про одну атаку в районі Вовчанська, її відбили Сили оборони. Також росіяни завдали авіаударів по Харкову, Вовчанську, Великих Проходах, Черкаській Лозовій і Дергачах, застосувавши десять КАБів.

На Куп'янському напрямку росармія здійснила п'ять штурмів неподалік Синьківки та Андріївки. Чотири боєзіткнення закінчилися, ще одне – триває. Авіаційних ударів КАБами зазнали Зелений Гай, Лісна Стінка, Вишневе, всього було скинуто десять авіабомб.

Статті

Країна
02.10.2024
17:06

"Ця зима встряхне і розставить все по місцях". Як в Україні розвивають відновлювальну генерацію, завдяки і попри

Немає механізмів, які б заохочували людей і організації, щоб ця електроенергія ще й допомагала б мережі. Потрібно думати на державному рівні, як це все інтегровувати в нашу енергетичну систему.
Країна
01.10.2024
15:58

Є-відновлення на Донеччині. Як державна програма працює на практиці

Не треба боятись продавати нерухомість за програмою єВідновлення. Якщо співпрацювати з фаховими ріелторами, нотаріусами та юристами все пройде дуже добре для обох сторін.
Світ
30.09.2024
16:00

“Білий дім зважив на побоювання американської розвідки”. Західні медіа про Україну

Неприязнь Трампа контрастувала з обіцянками підтримки, які Зеленський отримав від президента Байдена і віце-президентки Камали Гарріс.
Всі статті