Надані Україні винищувачі F-16 отримали від США найновіше оновлення систем радіоелектронної протидії, якого не мають навіть союзники по НАТО

Винищувачі F-16, надані Україні, отримали від США найновішу версію РЕБ проти ППО РФ, якої не мають навіть союзники по НАТО. Про це з посиланням на повітряні сили США повідомив український військовий портал Defense Express 27 серпня.

"Спецпідрозділ РЕБ повітряних сил США 350th Spectrum Warfare Wing​ оновив F-16 Повітряних сил України для протидії засобам протиповітряної оборони РФ. У повітряних силах США офіційно повідомили про те, що українські винищувачі F-16 отримали спеціальне оновлення систем радіоелектронної протидії. Вони були внесені спеціально для ефективної протидії російським системам протиповітряної оборони", - пише Defense Express.

Уточнюється, що таких оновлених засобів систем радіоелектронної протидії не мають навіть союзники по НАТО.

Як зазначає Defense Express, роботи з оновлення проводив 350th Spectrum Warfare Wing - підрозділ американських повітряних сил, який відповідає за розвиток, адаптацію та розробку тактики використання РЕБ, а також проводить оновлення цих систем та загалом керує їх розвитком.

"Як повідомляється прес-службою підрозділу, роботи були здійснені фахівцями 68th Electronic Warfare Squadron, який входить до складу крила. І це було унікальною операцією через декілька факторів", - пише Defense Express.

Уточнюється, що, по-перше, роботи необхідно було проводити з обладнанням, яке не знаходиться на озброєнні повітряних сил США. "З боку Defense Express зазначимо, що вочевидь мова йде про контейнер ECIPS/CJS, який був помічений на українських винищувачах", - йдеться в повідомленні.

По-друге, існували дуже стиснуті строки, які були прив'язані до дати передачі винищувачів України. "Тому американські фахівці спочатку мали дослідити реальні можливості обладнання, а потім модернізувати його програмну частину на основі тих алгоритмів, які використовуються у повітряних силах США для протидії російським засобам ППО", - пише Defense Express.

Раніше повідомлялось, що Кулеба та голова МЗС Нідерландів обговорили розширення програми F-16 й посилення ППО України.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті