Над Україною збито 25 ударних БПЛА, три "шахеди" локаційно втрачені після перетину кордону з Румунією - Олещук

Над Україною було збито 25 російських ударних БПЛА протягом минулої ночі. Про це вранці 25 липня повідомив у Телеграм командувач Повітряних Сил генерал-лейтенант Микола Олещук.

"В результаті протиповітряного бою збито 25 ударних БПЛА. Ще три "шахеди" локаційно втрачені після перетину державного кордону з Румунією", - сказано в повідомленні.

Уточнюється, що у ніч на 25 липня окупанти атакували ударними БПЛА типу "Shahed" із мису Чауда (Крим) та Приморсько-Ахтарська (РФ). Цієї ночі ворог застосував 38 ударних БПЛА "Shahed-131/136", атакуючи об’єкти інфраструктури України на кількох напрямках, зокрема, південь Одеської області та центральні регіони України.

Відбивали повітряний напад зенітні ракетні війська та підрозділи РЕБ Повітряних Сил, розрахунки мобільних вогневих груп Сил оборони України. Протиповітряна оборона працювала у Одеській, Херсонській, Миколаївській, Київській, Сумській, Житомирській та Черкаській областях.

Раніше повідомлялось, що вночі велика кількість регіонів України та Київ були атаковані ударними безпілотниками.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті