На заохочення лояльних до росії зарубіжних журналістів влада РФ виділить 80 мільйонів рублів

Російська влада виділить 80 мільйонів рублів на заохочення лояльних Кремлю зарубіжних журналістів. Це випливає з документів на сайті держзакупівель, пишуть опозиційні російські ЗМІ.

"Росспівробітництво витратить майже 80 млн рублів на проведення двох конкурсів із преміями та церемонією нагородження в Москві у 2023 і 2024 роках, випливає з документації, яку "Агентство" виявило на сайті держзакупівель", – ідеться в повідомленні.

Уточнюється, що майже чверть від запланованої на захід цього року суми – 12,5 мільйона рублів – виділять на навчання журналістів, ще 9,5 мільйона рублів витратять на сувеніри, збір заявок і роботу журі. Церемонію нагородження учасників, яка відбудеться в Москві, оцінили в 11 мільйонів рублів.

Серед цілей проєкту в документації, зокрема, зазначено заохочення журналістів за "об'єктивне висвітлення гуманітарних проєктів із російською участю" і трансляцію "позитивного порядку денного для посилення впливу Росії".

Крім того, згідно з техзавданням, підрядник має проінформувати про конкурс журналістів із 79 держав, серед яких є США і країни ЄС. Призовий фонд становитиме 2,5 мільйона рублів.

Раніше повідомлялося, що в росії пропагандисти і чиновники масово відмовляються від букви "Z".

Статті

Країна
17.10.2024
10:00

Агросектор України: мінна загроза

Ще у 2014 р. Уакраїна увійшла до п'ятірки країн з найбільшою замінованою територією. Сусіди за рейтингом: Сирія, Афганістан, Ємен та М'янма. Після повномасштабного рашистського вторгнення у 2022 р. ми очолюємо цей сумний список.
Світ
16.10.2024
07:41

«Наші війська вже підійшли до Миргорода». Російські ЗМІ про Україну

Ніхто не гарантує, що всі країни єдиним фронтом стануть на захист члена НАТО... Для самого альянсу немає жодної причини включати в себе Україну. Він і так користується нею як своїм плацдармом, не несучи при цьому жодної відповідальності.
Країна
15.10.2024
10:54

Друга річниця "повернення Донбасу додому": фестиваль міфів

Сама ідея апелювати до історії, говорячи про належність території до державних утворень, межі яких постійно змінювалися, – у сучасному світі виглядає дивно.
Всі статті