На українців за кордоном, які не оновили дані, теж чекатимуть штрафи - Міноборони

У Міноборони зазначили, що після 16 липня на громадян, які не оновили дані, чекатимуть штрафи – як на тих, хто в Україні, так і на тих, хто за кордоном. Про це заявила заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко в інтерв’ю YoouTube-каналу єПитання.

За її словами, українці, які перебувають за кордоном і не оновили до 16 липня свої військово-облікові дані, отримуватимуть штрафи нарівні з іншими громадянами, проте реалізувати цю процедуру буде складно. 

Черногоренко зазначила, що на українців, які перебувають за кордоном і не оновили дані, чекатиме те саме, що і на тих, хто в Україні, – це буде адміністративний штраф. Він може бути від 17 000 до 25 000 грн.

"На жаль, немає такого однозначного інструменту, яким чином це реалізувати, тому що створюється постанова про адміністративне правопорушення, постанову має прийняти людина, далі вона має сплатити штраф тощо", – сказала представниця МО.

Вона зазначила, що люди, які перебувають за кордоном, є такими ж громадянами держави, тому для них передбачено таку саму адміністративну відповідальність, але "буде достатньо складно це опрацювати".

"Подивимось, як з Генеральним штабом будемо із цим справлятися", – додала вона.

Нагадаємо, раніше у Міноборони розповіли, чи всіх військовозобов'язаних мобілізують після оновлення даних. 

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті