На території Румунії виявлено уламки російського дрона

Міністерство оборони Румунії підтвердило, що біля міста Плауру, розташованого біля кордону з Україною, було виявлено уламки російського безпілотника-камікадзе. Про це повідомляє ВВС.

У повідомленні, опублікованому на сайті румунського оборонного відомства, йдеться, що фахівці знайшли уламки на одному з трьох можливих місць падіння російських дронів.

Вони ідентифіковані як фрагменти безпілотника типу «Герань1/2», сказано в повідомленні.

За відомостями ЗМІ, безпілотник «Герань» - аналог дрона типу «шахед», який Росія спочатку отримувала від Ірану, а потім почала виробляти самостійно.

Румунські військові продовжують пошуки уламків в інших районах.

«Ми підкреслюємо, що всі локації, ідентифіковані як можливі райони інцидентів, розташовані за межами населених районів і там немає елементів інфраструктури», - пише міністерство оборони Румунії.

Українські військові стверджують, що в ніч на четвер збити вдалося 25 із 38 дронів, а ще три були «локаційно втрачені після перетину державного кордону з Румунією». Росія цих відомостей не коментувала.

Як повідомлялося, румунські ЗМІ показали наслідки падіння безпілотників на території країни.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті