На Ставці ухвалили дуже важливі рішення щодо дронів та РЕБ - Зеленський

Президент України Володимир Зеленський провів засідання Ставки верховного головнокомандувача, в рамках якого було розглянуто ситуацію з виробництвом українських дронів і РЕБ, а також ухвалено рішення, які, за словами президента, мають проявити себе на фронті. Про це Зеленський повідомив у вечірньому відеозверненні 4 липня. 

"Провів Ставку. Тривале було засідання, серед основного в доповідях сьогодні дрони та РЕБ. Виробництво в Україні, фінансування, постачання і застосування. Уся конкретика від найбільш затребуваних на фронті, зокрема FPV. Звичайно, максимум уваги і нашим далекобійним дронам. Заслухали командувача Сухаревського, віцепрем'єр-міністра Федорова, міністра стратегічних галузей Камишіна, командувача Повітряних сил Олещука – прийняли дуже важливі рішення. Час покаже ці рішення на фронті", - заявив Зеленський.

Як повідомив глава держави, міністр оборони України Рустем Умєров доповів йому про деталі поїздки до Сполучених Штатів Америки, про перемовини та реалізацію оборонних пакетів, які вже оголошені США, але ще не поставлені в Україну. "Підштовхуємо цю логістику", - написав президент.

Зі свого боку головком ЗСУ Олександр Сирський доповів президенту про ситуацію на основних напрямках. 

"Найбільше боїв на покровському напрямку, на нашій Донеччині, але кожен напрямок зараз зміцнюємо, від Харківщини до південних", - заявив Зеленський.

Нагадаємо, у Мінцифри заявили, що Україна зможе закуповувати дрони українських виробників через Prozorro. 

Статті

Країна
05.07.2024
12:15

"Муніципальна няня" тепер і для ВПО: особливості програми

Тепер у всіх тих батьків, які переїхали з постраждалих громад і самі виховують дітей, без підтримки рідних і близьких, є можливість отримати гроші від держави на фінансування послуг няні
Країна
04.07.2024
10:23

Земельна реформа, рейдери, війна і не тільки… Про що не мовчать фермери прифронтової Дніпропетровщини

Що насторожує в цій реформі? Під час війни можливість концентрувати в одних руках до 10 тис гектарів землі – погана історія. Уявіть, що аграрій скупить ці 10 тисяч в одній громаді. Це породжує монополію, монополія –  корупцію.
Країна
03.07.2024
13:57

Економіка: зростання всупереч війні

Українська економіка збереже позитивну динаміку цього року всупереч усім викликам повномасштабної війни. Такого обнадійливого висновку дійшли експерти Світового банку (СБ), аналізуючи підсумки перших 5 місяців.
Всі статті