На Покровському напрямку ворог штурмував позиції ЗСУ 38 раз, тривають 11 атак - Генштаб

Ворог напрямку штурмував позиції ЗСУ на Покровському 38 раз з початку доби. Про це йдеться в оперативній інформації Генштабу ЗСУ станом на 19:00 22 червня. 

"Найгарячіше зараз на Покровському напрямку. ...Окупанти не зменшують темпів наступу. Від початку доби ворог 38 разів атакував оборонні рубежі українських захисників. Успіху не мали 27 штурмів агресора, ще 11 ворожих атак тривають", - сказано повідомленні.

Зазначається, що від початку дня ворог нарощує темпи наступальних та штурмових дій, шукає шляхи, аби вклинитися в оборону та спробувати вибити українські підрозділи із зайнятих рубежів. Кількість бойових зіткнень по всій лінії фронту зросла до 121. Разом з тим, українські захисники дають гідну відсіч окупантам, нищать особовий склад і техніку. 

На Харківському напрямку двічі ворог сьогодні намагався атакувати в районі Вовчанська, одну штурмову дію наші воїни відбили, ще один бій триває.

На Куп’янському напрямку українські оборонці від початку доби відбивали 14 штурмових дій окупаційних військ біля Синьківки, Степової Новоселівки, Андріївки,  М’ясожарівки, Стельмахівки та Піщаного. На даний час там тривають ще три боєзіткнення.

Вісім атак противника не мали успіху поблизу населених пунктів Терни та Невське на Лиманському напрямку.

На Краматорському напрямку противник чотири рази намагався вибити наші підрозділи із займаних позицій поблизу Іванівського, Григорівки та Нового. Три атаки українські воїни відбили, одна – ще триває.  

На Торецькому напрямку кількість штурмів окупантів збільшилась до 14. Підрозділи Сил оборони відбили вісім штурмових дій загарбницького війська, шість атак ще продовжуються. 

Тривають бої на Курахівському напрямку. Від початку дня ворог атакує поблизу Красногорівки, Георгіївки та  Парасковіївки. Загальна кількість атак тут зросла до 14, з яких вісім відбито та шість ще тривають.  

На решті напрямків обстановка суттєвих змін не зазнала.

Раніше повідомлялось, що ворог продовжив активність на Покровському напрямку, висока інтенсивність наступальних дій спостерігається біля Торецька.

Статті

Країна
04.07.2024
10:23

Земельна реформа, рейдери, війна і не тільки… Про що не мовчать фермери прифронтової Дніпропетровщини

Що насторожує в цій реформі? Під час війни можливість концентрувати в одних руках до 10 тис гектарів землі – погана історія. Уявіть, що аграрій скупить ці 10 тисяч в одній громаді. Це породжує монополію, монополія –  корупцію.
Країна
03.07.2024
13:57

Економіка: зростання всупереч війні

Українська економіка збереже позитивну динаміку цього року всупереч усім викликам повномасштабної війни. Такого обнадійливого висновку дійшли експерти Світового банку (СБ), аналізуючи підсумки перших 5 місяців.
Світ
02.07.2024
17:02

«Зеленський прийняв пропозицію Путіна». Російські ЗМІ про Україну

РосЗМІ не натішаться: "У Києві знову заговорили про переговори". При цьому акцент президента Зеленського на можливості переговорів Києва і Москви тільки через посередників кремлівські ЗМІ навмисно приглушують, позицію Києва подають як його...
Всі статті