На Покровському напрямку тривають бої в п'яти локаціях - Генштаб

Станом на 16:00 8 серпня четверга кількість бойових зіткнень зросла до 56, найактивніше точаться бої на Лиманському та Покровському напрямках. Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

На Харківському напрямку відбулося чотири бойові зіткнення біля Вовчанська, два з них тривають.

На Куп'янському напрямку ворог один раз намагався безуспішно штурмувати українські позиції поблизу Синьківки.

На Лиманському напрямку противник здійснив атаки в районах Макіївки, Невського, Тернів і Серебрянського лісу. Загалом від початку доби на цьому напрямку зафіксовано вже 15 бойових зіткнень, чотири тривають.

На Північному напрямку окупанти вісім разів намагалися потіснити українські підрозділи поблизу Верхньокам'янського, Івано-Дар'ївки, Спірного та Виїмки.

На Краматорському напрямку ворог шість разів намагався вибити українські підрозділи з займаних позицій. Українські захисники відбили чотири штурмові дії біля Часового Яру, Калинівки та Іванівського, ще дві атаки тривають.

На Торецькому напрямку противник за підтримки штурмової та бомбардувальної авіації сім разів атакував позиції українських військ. Наразі тривають два бойові зіткнення поблизу Нью-Йорка.

На Покровському напрямку точаться запеклі бої в районах Калинового, Воздвиженки, Новоолександрівки, Желанного та Карлівки. Ворог 10 разів намагався штурмувати українські позиції. Тривають бої в п'яти локаціях.

На Курахівському напрямку противник здійснив одну спробу атакувати біля Красногорівки.

На Времівському напрямку Сили оборони відбили дві штурмові дії ворога в бік Водяного та Вугледара, триває ще один бій.

На Оріхівському напрямку окупанти намагалися один раз просунутися в районі Малої Токмачки.

Як повідомлялося, російські окупанти використовують громадський і комунальний транспорт для перевезення особового складу. 

 

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті