На окупованій території Луганської області "влада ЛНР" виявила понад 500 "безгосподарних" будинків і квартир

Окупаційна влада в Луганській області виявила понад 500 "безгосподарних" будинків і квартир, які планують "націоналізувати", щоб заселити в них приїжджих росіян. Про це повідомив керівник так званої «адміністрації глави ЛНР» Олексій Самойлов, пишуть окупаційні ЗМІ 26 липня. 

«Станом на 25 липня вже виявлено 514 об'єктів житлової нерухомості, які відповідають тим критеріям, які визначені законом. З них 374 вже зареєстровано як безгосподарні», - сказав Самойлов. 

Уточнюється, що так звані окупаційні «муніципальні утворення» проводять роботу з реалізації закону про особливості виявлення безгосподарного майна. 

За словами окупаційного чиновника, що під час процедури виявлення покинутого господарями житла «доволі часто власники будинків і квартир, які багато років мали всі ознаки безгосподарних, звертаються до органів місцевого самоврядування і заявляють свої права на майно».

«По тих об'єктах, власники яких не заявляють свої права, згідно з прописаною в законі процедурою ведеться реєстрація майна з ознаками безгосподарності. Далі ці об'єкти житлової нерухомості пройдуть процедуру визнання їх муніципальною власністю. Органи місцевого самоврядування зможуть розпоряджатися ними і надавати для тимчасового проживання жителям, які цього потребують», - сказано в повідомленні ЗМІ.

Раніше колаборантка з Новопскова Кайдалова пояснила власникам «безгосподарного» житла, що в їхні квартири поселять «висококваліфікованих росіян», багатодітні сім'ї та сиріт.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті