На окупованій території Луганщини є педагоги, які продовжують вчити дітей за українськими програмами – Гайдай

На окупованій території Луганської області залишились вчителі, які вирішили підпільно навчати школярів за українською системою освіти, не зраджуючи Батьківщині. Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай в ефірі марафону "Єдині новини" 31 серпня.

"Є педагоги – їх небагато – які досі допомагають батькам навчати дітей за українськими програмами", – сказав Гайдай.

Він підкреслив, що називати прізвища цих людей і навіть громади, де вони залишились, небезпечно, адже окупанти загрожують покаранням тим педагогам, які на окупованій території продовжують навчати дітей українською мовою за українськими програмами.

Уточнюється, що ці педагоги налаштовані працювати підпільно й дистанційно.

Як підкреслив Гайдай, на окупованих територіях росіяни "тиснуть" на українських вчителів, змушуючи їх навчати дітей з нового навчального року за своєю "рашистською" системою.

Очільник ОВА зазначив, що вчителі відмовляються від співпраці з ворогом і залишають професію.

"Ті ж, хто виїхав на підконтрольні території готуються стартувати 1 вересня за дистанційною формою навчання", – зауважив Гайдай.

Раніше повідомлялось, що у школах Луганщини рашисти планують 3 вересня провести диктант, який нав’язує кремлівську ідеологію та викривлене сприйняття історії.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті