На Одещині прикордонники затримали рекордну кількість чоловіків, "бажаючих" незаконно потрапити за кордон

Прикордонники на Одещині зупинили «кортеж» у складі 4-х мікроавтобусів разом з супроводжуючим попереду позашляховиком з водієм та пасажиром. У мікроавтобусах 47 чоловиків призовного віку намагалися незаконно перетнути кордон, - повідомляє ДПСУ 25 червня.

"Усього фігуранти кримінальної справи намагались доставити до державного кордону 47 чоловіків призовного віку з Київської, Харківської, Дніпропетровської, Рівненської, Миколаївської, Херсонської та Одеської областей. Від 5 до 18,5 тисяч доларів з кожного заплатили шахраям українці за обіцянку переправити їх через кордон на Одещині. Збір «клієнтів» здійснювався за допомогою телеграм-каналів. Але, ані свого слова ділки не дотримали, ані навіть «пристойних» умов «переправлення» не надали. Так, 47 чоловіків були буквально «напаковані» в 4 вантажні мікроавтобуси, де їм запропонували 100-кілометрову подорож на матрацах", - зазначили у ДПСУ.

Вже на під’їзді до кордону «кортеж» був зупинений правоохоронцями – оперативну інформацію про потенційне правопорушення спільно відпрацювали ДПСУ, СБУ та ДБР. 

Також затримали автівку з двома провідниками. Їм вручені підозри, а щодо «туристів» складені протоколи про адмінправопорушення.

Статті

Країна
04.07.2024
10:23

Земельна реформа, рейдери, війна і не тільки… Про що не мовчать фермери прифронтової Дніпропетровщини

Що насторожує в цій реформі? Під час війни можливість концентрувати в одних руках до 10 тис гектарів землі – погана історія. Уявіть, що аграрій скупить ці 10 тисяч в одній громаді. Це породжує монополію, монополія –  корупцію.
Країна
03.07.2024
13:57

Економіка: зростання всупереч війні

Українська економіка збереже позитивну динаміку цього року всупереч усім викликам повномасштабної війни. Такого обнадійливого висновку дійшли експерти Світового банку (СБ), аналізуючи підсумки перших 5 місяців.
Світ
02.07.2024
17:02

«Зеленський прийняв пропозицію Путіна». Російські ЗМІ про Україну

РосЗМІ не натішаться: "У Києві знову заговорили про переговори". При цьому акцент президента Зеленського на можливості переговорів Києва і Москви тільки через посередників кремлівські ЗМІ навмисно приглушують, позицію Києва подають як його...
Всі статті